http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

sobota 2. júna 2012

Celozrnné moravské koláče

Celozrnné moravské koláče

Cesto :
100 g múka celozrnná
 400 g múka hladká
 42 g čerstvé droždie
 200 ml oleja
 250 g vlažné mlieko
 2 ks žĺtky
 80 g cukru
  štipka soli
 citrónová kôra
 1 čajová lyžička Caro
  tuk na vymastenie plechu
Plnka :
 250 g tvaroh hrudkovitý
 2 PL cukor práškový
 1 ks cukor vanilkový
 1 PL pudingový prášok vanilkový 
citrónová kôra
Ďalej potrebujeme : 
lekvár slivkový
Mrvenička ( drobenka ) :
 50 g múka hrubá
 30 g maslo
 1 PL cukor práškový

25 ks


Postup :
Cesto : Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť. Do múky pridáme štipku soli, Caro, nastrúhanú citronovú kôru, vykysnutý kvások, žĺtka a olej. Vypracujeme cesto, poprášime múkou, necháme na teplom mieste vykysnúť. Tvarohová plnka : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a nastrúhanú citrónovú kôru.
Mrvenička : Zmiešame maslo spolu s hrubou múkou a práškovým cukrom.
Vykysnuté cesto vyvalkáme na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieška urobíme priehlbinku ( opakom menšieho pohárika ), naplníme tvarohovou plnkou, do stredu dáme slivkový lekvár, posypeme mrveničkou a kraje koláčikov potrieme olejom, alebo žĺtkom. Poukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C.
Alebo buchty ... 



Dobrú chuť :-)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára