Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný koláčik, v našej rodinke veeeľmi obľúbený.
Cesto :
200 g hery
4 PL cukor práškový
4 žĺtky
300 g múka polohrubá
1 prášok do pečiva
250 ml vlažné mlieko
tuk a múka na vymastenie plechu
Ribezľový sneh :
4 bielky
250 g cukor kryštál
250 g ríbezlí
Postup:
Cesto :
Heru vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu 20 minút pri teplote 170°C.
Medzitým si pripravíme ribezľový sneh : Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec jemne vmiešame ribezle ( čerstvé alebo mrazené ).
Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte naspäť do rúry zapiecť, tak aby chytill sneh krásnu farbu a koláčik je hotový. Necháme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára