http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 6. júna 2012

Ribezľový koláč so snehom

Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný koláčik, v našej rodinke veeeľmi obľúbený.

Cesto :
 200 g hery
 4 PL cukor práškový
 4 žĺtky
 300 g múka polohrubá
 1 prášok do pečiva
 250 ml vlažné mlieko
 tuk a múka na vymastenie plechu
Ribezľový sneh :
 4 bielky
 250 g cukor kryštál
 250 g ríbezlí





Postup:
Cesto :
Heru vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu 20 minút pri teplote 170°C.
Medzitým si pripravíme ribezľový sneh : Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec jemne vmiešame ribezle ( čerstvé alebo mrazené ).
Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte naspäť do rúry zapiecť, tak aby chytill sneh krásnu farbu a koláčik je hotový. Necháme vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára