http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 16. mája 2012

Domáca varená knedľa bez mlieka a bez vajíčka

Jednoduchá a nenáročná knedľa bez mlieka a bez vajíčka. Je výborná a na chuti nič nestratí. Práve naopak :-)

 Potrebujeme :
500 g múka polohrubá
350 ml vlažná voda
16 g čerstvé droždie
1 čajová lyžička cukor kryštál
1-2 čajové lyžičky soli
na potretie olej


Postup :
Do múky pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor a soľ. Vypracujte cesto, ktoré nechajte na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Vytvarujte do valčekov a necháme ešte 20 minút trochu oddýchnuť a podkysnúť. Veľký hrniec naplníme do polovice vodou. Pripravené cesto na knedle vložíme do vriacej vody, prikryjeme pokrývkou a varíme 20 minút. Počas varenia neodokrývame !!! Po 20 minútach vyberieme hotové knedle z vody, popicháme špajdľou a potrieme troškou oleja:-)

7 komentárov:

  1. Ahoj Tinka, gratulujem ku krásnemu blogu, máš nádherné a lákavé receptíky! Vitaj a teším sa na ďalšie a nech sa ti naďalej dobre a krásne darí :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc dekuji za tento jednoduchy recept, diky kteremu si muzu udelat vyborne knedliky i v Anglii!! Opravdu chutnaji jako ty nase ceske!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. MOžem sa opýtať či to nemá byt parit.. či naozaj varit vo vode .Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dobrý deň, recept je jednen a môžete ho pariť, alebo variť, je to na vás akú formu máte radšej , ja raz parím inokedy varím knedle. Tu som písala ako postupijem pri varení, pri parení je to možno ešte jednoduchšie, parák natrite olejom vložte do hrnca s troškou vody a prikryte, keď voda vrie vložte knedľu, zakryte a parte zakrytú 20 minút na minimálnom ohni. Počas parenia nesmieme hrniec odokryť!!!
      inak by spľasla :-) držím palce

      Odstrániť
  4. krásna knedľa, určite vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. budem rada, určite si recept obľúbite , toto cesto je výborné aj na prípravu parených buchiet- tie sa paria 9 minút, ozvite sa ako sa podarila, držím palce :-)))

      Odstrániť