http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 6. júna 2012

Karamelovo-hruškový koláčik

Jednoduchý koláčik plný fantastickej chuti, ktorý zvládne aj začiatočník a bez skúseností ...





Cesto:
 4 vajcia
 4 PL múka hladká
 6 PL orechy vlašské mleté
 1/2 ks prášok do pečiva
 4 PL cukor práškový
Plnka:
 420 g kompót hruškový
 1 ks cukor vanilkový
 šťava z 1/2 citróna
 1 ks pudingový prášok vanilkový
Karamelová šľahačka:
 2 PL cukor kryštál
 1 ks smotana na šlahanie 33%
 1 ks stužovač šľahačky


Postup:
Cesto: Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme cukor a došľaháme. Postupne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva. Pridáme mleté vlašské orechy a jemne premiešame. Pečieme pri 165 stupňoch na malom vysmastenom a hrubou múkou vysypanom plechu. Ja som použila tortovnicu. 
Plnka: Zlejeme šťavu z hruškového kompótu a dolejeme vodou aby sme mali 450ml tekutiny. Polovicu dáme do hrnca zohrejeme. Keď sa nám to skoro varí pridáme druhú polovicu tekutiny zmiešanú s vanilkovým pudingom a povaríme kým nám to nezhustne. Hrušky si nakrájame na kocky a primiešame. Spolu s 1 vanilkovým cukrom a šťavou z 1/2 citróna. Chvíľku prevaríme a natrieme na vychladnutý korpus.
Karamelová šľahačka: Z kryštálového cukru si urobíme karamel. Zalejeme šľahačkou na šľahanie premiešame, kým sa nám celý karamel nerozpustí. Necháme dobre vychladnúť, pridáme stužovač šľahačky, vyšľaháme a natierame na koláčik. Karamelová šľahačka sa dá pripraviť aj takto: Skaramelizujeme 2 PL kryštálového cukru, zalejeme 300 ml mlieka, premiešame kým sa karamel nerozpustí, necháme poriadne vychladnúť, primiešame 2 ks šľahačky v prášku bez cukru a vyšľaháme do tuha:-) Je na vás ktorý spôsob si vyberiete...

Dobrú chuť:-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára