http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

pondelok 25. júna 2012

Špízy z hydinovej pečene

Netradične a chutne. . .


Potrebujeme :

400 g pečeň hydinová
300 g kuracie mäso
250 g slanina
3 ks cibuľa
200 g čerstvé šampiňóny
1 ks veľká farebná mäsitá paprika
2 - strúčiky cesnaku
korenie grilovacie
korenie čierne mleté
soľ
tymián
olej
1 PL kečupu
korenie gyros
1/2 PL worcesterská omáčka
1/2 PL sójová omáčka
1/2 čajovej lyžičky solamylu


Celkom :8 porcií
Tepelná príprava :30 minút na 170 °C


Postup :
Pečeň umyjeme, nakrájame a dáme do misy. Posypeme mletým čiernym korením , grilovacím korením, pridáme 1 stúčik prelisovanmého cesnaku, 1 PL kečupu a tymián. Všetko spolu dobre premiešamame. Kuracie mäso nakrájame, dáme do druhej misy posypeme gyros korením, mletým čiernym korením, osolíme, pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 1/2 PL oleja, 1/2 PL worčestrovej omáčky, 1/2 PL sojovej omáčky a 1/2 čajovej lyžičky solamylu. Necháme chvíľku postáť, medzitým si nakrájame šampiňóny, papriku, cibuľu a slaninu. Striedavo napichujeme na kovové ihly alebo drevené špajdle. Uložíme na vymastený plech, podlejeme vodou a pečieme 30 minút pri teplote 170 stupňov.
Dobrú chuť :-)))



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára