Netradične a chutne. . .
Potrebujeme :
400 g pečeň hydinová
300 g kuracie mäso
250 g slanina
3 ks cibuľa
200 g čerstvé šampiňóny
1 ks veľká farebná mäsitá paprika
2 - strúčiky cesnaku
korenie grilovacie
korenie čierne mleté
soľ
tymián
olej
1 PL kečupu
korenie gyros
1/2 PL worcesterská omáčka
1/2 PL sójová omáčka
1/2 čajovej lyžičky solamylu
Celkom :8 porcií
Tepelná príprava :30 minút na 170 °C
Postup :
Pečeň umyjeme, nakrájame a dáme do misy. Posypeme mletým čiernym korením , grilovacím korením, pridáme 1 stúčik prelisovanmého cesnaku, 1 PL kečupu a tymián. Všetko spolu dobre premiešamame. Kuracie mäso nakrájame, dáme do druhej misy posypeme gyros korením, mletým čiernym korením, osolíme, pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 1/2 PL oleja, 1/2 PL worčestrovej omáčky, 1/2 PL sojovej omáčky a 1/2 čajovej lyžičky solamylu. Necháme chvíľku postáť, medzitým si nakrájame šampiňóny, papriku, cibuľu a slaninu. Striedavo napichujeme na kovové ihly alebo drevené špajdle. Uložíme na vymastený plech, podlejeme vodou a pečieme 30 minút pri teplote 170 stupňov.
Dobrú chuť :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára