http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

Nepečené dezerty a zmrzliny

Domáca karamelová zmrzlina

Potrebujeme :
3 celé vajcia
2PL kryštálový cukor
2 PL práškový cukor
1 ks vanilkový cukor
250 ml 33% šľahačka
čokoládový toping







Postup :
2 PL cukru upálime na karamel. Zalejeme šľahačkovou smotanou a miešame, kým sa nám karamel nespojí so šľahačkou. Necháme dobre vychladnúť ( najlepšie je si ju pripraviť deň vopred, aby sa lepšie vyšľahala ). Tri celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme robotom. Ale pozor šľahá sa to dlho, kým nieje celá hmota taká lesklá. Približne 20 minút. Potom primiešame vyšľahanú karamelovú šľahačku.
Zmrzlinu vylejeme do nádoby, v ktorej budeme zmrzlinu mraziť. Na vylepšenie môžeme urobiť pár bodiek s čokoládovým topingom.
Tým že sa zmrzlina šľahala tak dlho netreba ju potom už ďalej miešať počas mrazenia.


Dobrú chuť :-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára