Domáca karamelová zmrzlina
Potrebujeme :
3 celé vajcia
2PL kryštálový cukor
2 PL práškový cukor
1 ks vanilkový cukor
250 ml 33% šľahačka
čokoládový toping
Postup :
2 PL cukru upálime na karamel. Zalejeme šľahačkovou smotanou a miešame, kým sa nám karamel nespojí so šľahačkou. Necháme dobre vychladnúť ( najlepšie je si ju pripraviť deň vopred, aby sa lepšie vyšľahala ). Tri celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme robotom. Ale pozor šľahá sa to dlho, kým nieje celá hmota taká lesklá. Približne 20 minút. Potom primiešame vyšľahanú karamelovú šľahačku.
Zmrzlinu vylejeme do nádoby, v ktorej budeme zmrzlinu mraziť. Na vylepšenie môžeme urobiť pár bodiek s čokoládovým topingom.
Tým že sa zmrzlina šľahala tak dlho netreba ju potom už ďalej miešať počas mrazenia.
Dobrú chuť :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára