Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...
Potrebujeme :
700 g bravčová krkovička
700 g zemiaky
2 ks petržlen
3 ks hrušky
olej
rasca mletá
Marináda :
1/2 čajovej lyžičky
tymián
50 ml olej olivový
1/2 hlavičky cesnaku
1/2 čajovej lyžičky soli
citrónová kôra
z 1 citróna
šťava z 1 citróna
petržlenová vňať
Celkom :5 porcií
Tepelná príprava :110 minút na 180-200 °C
Postup :
Marináda : tymián, petržlenovú vňať, olivový olej, pretlačený cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ dobre premiešame. Mäso zvrchu viackrát narežeme a potrieme marinádou. Na niekoľko hodín dáme do chladničky marinovať. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Dáme do misy osolíme, pridáme mletú rascu a všetko spolu dobre premiašame.
Petržlen očistíme a nakrájame. Umyté hrušky nakrájame na osminky. Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, petržlen, hrušky. Potom vyberieme mäso z marinády, položíme na pripravenú zeleninu a polejeme zvyšnou marinádou a troškou vody.
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 90 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Po 90 minútach teplotu zvýšime na 200 stupňov a dopekáme ešte 20 minút do chrumkava. Počas pečenia mäso obraciame.
Dobrú chuť :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára