http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 16. mája 2012

Celozrnné moravské koláčiky

Troška zdravšie kysnuté koláčiky ...


Cesto :
 100 g múka celozrnná
 400 g múka hladká
 42 g čerstvé droždie
 200 ml oleja
 250 g vlažné mlieko
 2 žĺtky
 80 g cukru
 štipka soli
citrónová kôra
1 čajová lyžička Cara
 tuk na vymastenie plechu

Plnka :
 250 g tvaroh hrudkovitý
 2 PL cukor práškový
 1  vanilkový cukor
 1 PL pudingový prášok vanilkový
citrónová kôra

Ďalej potrebujeme :
slivkový lekvár
Mrvenička ( drobenka ) :
50 g múka hrubá
30 g masla
1 PL cukor práškový

Postup :
Cesto : Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť. Do múky pridáme štipku soli, Caro, nastrúhanú citronovú kôru, vykysnutý kvások, žĺtka a olej. Vypracujeme cesto, poprášime múkou, necháme na teplom mieste vykysnúť. Tvarohová plnka : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Mrvenička : Zmiešame maslo spolu s hrubou múkou a práškovým cukrom.
Vykysnuté cesto vyvalkáme na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieška urobíme priehlbinku ( opakom menšieho pohárika ), naplníme tvarohovou plnkou, do stredu dáme slivkový lekvár, posypeme mrveničkou a kraje koláčikov potrieme olejom, alebo žĺtkom. Poukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C.

Alebo buchty :-)


Dobrú chuť :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára