Výborná a jednoduchá slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať je veľmi ťažkééé :-) Jednoducho mňamka...
Cesto :
300 g polohrubá múka
štipka soli
1 čajová lyžička kryštálového cukru
20 g čerstvého droždia
175 ml vlažná voda
75 ml oleja
na potretie 1 vajce
na posypanie rasca
Plnka :
40 g bravčovej masti
230 g cibuľe
100 g klobásy
125 g bryndze
200 ml pochúťkovej smotany 16%
nasekaná pažítka
Postup :
Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať. Zatiaľ si na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a ešte chvíľku restujeme, hotové necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pochúťkovou smotanou a posypeme cibuľovo-klobáskovou zmesou. Na záver posypeme bryndzou a nasekanou pažítkou. Stočíme do tvaru rolády, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou. Nakrájame na trojuholníky, uložíme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 15minút.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára