http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 16. mája 2012

Kysnuté bryndzové trojuholníky

Výborná a jednoduchá slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať je veľmi ťažkééé :-) Jednoducho mňamka...




Cesto :
 300 g polohrubá múka
štipka soli
 1 čajová lyžička kryštálového cukru
 20 g čerstvého droždia
 175 ml vlažná voda
 75 ml oleja
  na potretie 1 vajce
  na posypanie rasca
Plnka :
 40 g bravčovej masti
 230 g cibuľe
 100 g klobásy
 125 g bryndze
 200 ml pochúťkovej smotany 16%
  nasekaná pažítka


Postup :
Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať. Zatiaľ si na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a ešte chvíľku restujeme, hotové necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pochúťkovou smotanou a posypeme cibuľovo-klobáskovou zmesou. Na záver posypeme bryndzou a nasekanou pažítkou. Stočíme do tvaru rolády, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou. Nakrájame na trojuholníky, uložíme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 15minút.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára