Cesto :
4 ks vajcia
4 PL cukor práškový
4 PL múka polohrubá
1/2 ks prášok do pečiva
na potretie džem jahodový
Plnka :
500 ml mlieka
2 ks pudingový prášok vanilkový
250 g tvaroh jemný
1 ks cukor vanilkový
1 PL cukor kryštál
2 PL rum/um
250 g jahody
podľa potreby piškóty detské
Postup :
Cesto :
Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kypriaci prášok a vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a hrubšie natrieme jahodovým džemom. Opäť stočíme a nakrájame. Misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky postupne ukladáme nakrájanú roládu. Polovicu jahôd nakrájame a poukladáme na roládu v miske. Plnka : Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh. Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému. Vložíme druhú polovicu celých jahôd
a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu, poprípade detské piškóty.
Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky.
Pred podávaním vyklopíme a stiahneme fóliu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára