Svieže rezy nielen na nedeľu :-)))
Cesto :
4 ks kakaový pudingový prášok, 150 g práškový cukor, 4 vajcia, 2 PL oleja, 1 ks prášok do pečiva
Plnka :
1 ks krémová náplň vanilková Dr. Oetker, 150 g masla, 3 PL cukor práškový, 200 ml mlieka, 250 g tvaroh jemný
Ďalej potrebujeme:
2 PL ribezľového džemu, 2 PL rumu/umu, 2 PL horúcej vody, 200 g ( maliny, jahody ), 1 ks červené cukrárske želé, 250 ml vody, podľa potreby sirup
Postup :
Cesto : Všetky suroviny na cesto vysypeme do misky a dobre spolu zamiešame. Vylejeme ne plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 200°C cca 10minút. Po upečení z cesta stiahneme papier .
Plnka : Do vyššej nádoby vlejeme 200 ml studeného mlieka, pridáme 3 PL práškového cukru, zmes na prípravu krému a šľaháme pri najvyšších otáčkach 4 minúty. V druhej miske si vymiešame maslo a po častiach vmiešame vyšľahaný vanilkový krém. Na záver primiešame jemný tvaroh.
Postup: Upečené cesto pozdĺžne rozkrojíme ( zarovnáme, tak aby seme mali obe časti rovnaké, obrezky použijeme na obsypanie bokov koláčika ) a naplníme časťou plnky.
Priložíme druhú čast cesta, ,ktoré natrieme džemíkovou zmesou ( v miske rozmiešame džem, s rumom a horúcou vodou ). Opäť natrieme plnkou.
Na vrch poukladáme maliny, jahody a zalejeme čeveným želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu ( Vodu ochutíme sirupom a zmiešame s práškom na prípravu želé, necháme zovrieť a troška vychladnúť ). Boky koláčika obsypeme drobeničkou, ktorú sme si pripravili z odrezkou korpusu koláčika.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára