http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 16. mája 2012

Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept )

Výborný, nenáročný koláčik s chuťou tvarohu, jahôd a šľahačky, pre malých aj veľkých maškrtníkov. Jednoducho mňamka :-)))




Potrebujeme :
 400 g lístkového cesta, 2 ks žĺtky,2 PL mlieka
Jahodovo-tvarohová plnka :
 2x425 ml kompót jahodový, podľa potreby voda, 2 ks pudingový prášok jahodový, 1 ks pudigový prášok vanilkový, 1 ks cukor vanilkový, 2 bielky, 250 g tvaroh jemný
Šľahačkovo-tvarohová plnka :
 2 ks smotana na šľahanie 33 %, 2 stužovače šľahačky, 250 g tvaroh jemný, 1 cukor vanilkový, 3 PL cukor práškový


Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.

Jahodovo-tvarohová plnka : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto. Pripravíme si druhú plnku.

Šľahačkovo-tvarohová plnka : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame.


Dobrú chuť :-)))



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára