http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 16. mája 2012

Prekladaná gazdovská krkovička

Jednoduchá a úžasná :-)

Potrebujeme :
700 g krkovičky
100 g slaniny
2 ks cibuľe
horčica plnotučná
soľ
mleté čierne korenie
gyros (korenie)
1 strúčik cesnaku
1 PL tmavej zápražky
vývar
olej

Postup :
Krkovičku nakrájame, osolíme, okoreníme, posypeme Gyros korením z každej strany. Z jednej strany plátok krkovičky natrieme horčicou, priložíme plátok slaniny a 2-3 kolieska očistenej cibule.

Takto pripravené plátky krkovičky poukladáme na seba na vymastený plech. Vložíme na chvíľku do vyhriatej rúry a necháme pripiecť. Podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom a dusíme do mäkka 40 minút.

 Potom mäsko odokryjeme a necháme dopiecť z vrchu do chrumkava.
Omáčka: Výpek z mäska zlejeme do hrnca, pridáme 1 PL tmavej zápražky, rozmiešame a na koniec pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku. Necháme prejsť varom a môžeme podávať. Omáčku netreba extra dochucovať, pretože výpek z mäska tomu dodá fantastickú chuť.




Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára