http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 16. mája 2012

Domáca ruská zmrzlina


 Domáca ruská zmrzlina ( fotorecept )
Nedávno som dostala tento recept od kamarátky a poviem Vám je naozaj výborná...


Potrebujeme :
 3 vajcia,
70 g práškový cukor,
1 vanilkový cukor,
250 ml šľahačka 33 %,  
tortové oplátky









Postup receptu


Tri celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme robotom. Ale pozor šľahá sa to dlho, kým nieje celá hmota taká lesklá. Približne 20 minút.

Potom primiešame vyšľahanú 33% šľahačku.


Dno misky vystelieme potravinovou fóliou a poukladáme tortové oplátky

zalejeme vanilkovou zmesou
















a opäť uložíme oplátky, zaťažíme a dáme zmraziť.

Tým že sa zmrzlina šľahala tak dlho netreba ju potom už ďalej miešať počas mrazenia.
Tip : Výborná je ak si do nej primiešate troška škorice, alebo na kúsky nasekanú čokoládu, poprípade roztopenú bielu, alebo tmavú čokoládu, alebo pár kompótových mandaríniek, ktoré si jemne cez vidličku popretláčate a totrové oplátky môžete aj vynechať.

Dobrú chuť :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára