Domáca ruská zmrzlina ( fotorecept )
Nedávno som dostala tento recept od kamarátky a poviem Vám je naozaj výborná...
Potrebujeme :
3 vajcia,
70 g práškový cukor,
1 vanilkový cukor,
250 ml šľahačka 33 %,
tortové oplátky
Postup receptu
Tri celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme robotom. Ale pozor šľahá sa to dlho, kým nieje celá hmota taká lesklá. Približne 20 minút.
Potom primiešame vyšľahanú 33% šľahačku.
Dno misky vystelieme potravinovou fóliou a poukladáme tortové oplátky
zalejeme vanilkovou zmesou
a opäť uložíme oplátky, zaťažíme a dáme zmraziť.
Tým že sa zmrzlina šľahala tak dlho netreba ju potom už ďalej miešať počas mrazenia.
Tip : Výborná je ak si do nej primiešate troška škorice, alebo na kúsky nasekanú čokoládu, poprípade roztopenú bielu, alebo tmavú čokoládu, alebo pár kompótových mandaríniek, ktoré si jemne cez vidličku popretláčate a totrové oplátky môžete aj vynechať.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára