Výborná kombinácia sladučkého cesta a kyselkavých ribezlí...
Cesto :
4 žĺtky
2 bielky
100 g cukor kryštál
100 g Margot tyčinka s kokosovou príchuťou
125 g múka polohrubá
25 g Solamyl Dr.Oetker
2 čajové lyžičky prášok do pečiva Dr.Oetker
100 ml jogurt biely
100 g masla
200 g ribezlí
štipka soli
Ďalšie suroviny :
3 PL cukor práškový
2 ks bielky
Postup :
Žĺtky s 2 bielkami, cukrom a roztopeným maslom vyšľaháme. Pridáme nastrúhanú margot tyčinku ( nastrúhame na strúhadle na jablká ), polohrubú múku, solamyl a kypriaci prášok. Zľahka premiešame. Nakoniec primiešame jogurt a ribezle. Mafinový plech vyplníme papierovými košíčkami a cesto rovnomerne naplníme do formičiek. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 20 minút. Medzitým si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Po 20 minútach mafiny vyberieme a rovnomerne rozdelíme snehovú hmotu na vrch mafiniek. Ešte na 5 minút dáme mafinky zapiecť.
Dobrú chuť :-)))
sú náádherné určite ich vyskúšam :-))
OdpovedaťOdstrániť