http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html
streda 16. mája 2012
Plnená parená knedľa
Rýchla varianta ako pripraviť parené knedle ( 2 ks )...
Potrebujeme :
500 g múka polohrubá
350 ml vlažná voda
16 g čerstvé droždie
1 čajová lyžička cukor kryštál
1-2 čajové lyžičky soli
na potretie olej
Plnka :
lekvár slivkový
Ďalej potrebujeme :
rozpustené maslo
na posypanie mak, škoricový cukor, alebo kakao
Postup :
Do múky pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor a soľ. Vypracujte cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Keď cesto vykysne preložíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme. Na hrubo ho natrieme slivkovým lekvárom a zatočíme ako závin.
Vytvarovanú knedľu si necháme ešte 20 minút podkysnúť. Zatiaľ si nachystáme hrniec s vodou a parákom, a postavíme na oheň. Podkysnutú knedľu preložíme na olejom vymazaný parák, a zakrytú paríme 20 minút. Počas parenia nesmieme hrniec odokryť!!! Inak nám knedľa spľasne. Po 20 minútach knedľu popicháme špajdlou, aby sa odparila a potom ju vyberieme. Knedľu vyberieme, hneď potrieme olejom, aby neobschla a nepopraskala. Takto pripranú knedľu nakrájame polejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom s cukrom, alebo kakaom. Je to vlasne rýchla vyrianta parených buchtičiek, akurát ich máme hotové rýchlejšie :-)
Dobrú chuť :-)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára