http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 16. mája 2012

Plnená parená knedľa


Rýchla varianta ako pripraviť parené knedle  ( 2 ks )...


Potrebujeme :
500 g múka polohrubá
350 ml vlažná voda
16 g čerstvé droždie
1 čajová lyžička cukor kryštál
1-2 čajové lyžičky soli
na potretie olej

Plnka :
lekvár slivkový
Ďalej potrebujeme :
rozpustené maslo
na posypanie mak, škoricový cukor, alebo kakao

Postup :
Do múky pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor a soľ. Vypracujte cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti.  Keď cesto vykysne preložíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme. Na hrubo ho natrieme slivkovým lekvárom a zatočíme ako závin.

Vytvarovanú knedľu si necháme ešte 20 minút podkysnúť. Zatiaľ si nachystáme hrniec s vodou a parákom, a postavíme na oheň. Podkysnutú knedľu preložíme na olejom vymazaný parák, a zakrytú paríme 20 minút. Počas parenia nesmieme hrniec odokryť!!! Inak nám knedľa spľasne. Po 20 minútach knedľu popicháme špajdlou, aby sa odparila a potom ju vyberieme. Knedľu vyberieme, hneď potrieme olejom, aby neobschla a nepopraskala. Takto pripranú knedľu nakrájame polejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom s cukrom, alebo kakaom. Je to vlasne rýchla vyrianta parených buchtičiek, akurát ich máme hotové rýchlejšie :-)


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára