http://tinkinedobroty.blogspot.sk/2012/06/mandarinkove-kosicky.html

streda 30. mája 2012

Nepečené pudingové kocky

Pre mlsných a ešte mlsnejších, nepečená delikatesa :-)







Potrebujeme :
 432 g maslové sušienky alebo bebe mliečne keksy
Plnka 1:
1000 ml mlieka
3 ks vanilkový pudig - prášok
4 PL cukor kryštál
200 g masla alebo hery
Plnka 2:
 2 ks smotana na šľahanie 33 %
 2 ks stužovač šľahačky
 2 ks cukor vanilkový
Ďalšie suroviny :
čokoládová poleva
Na ozdobu :
posekané oriešky, prípadne lentilky, alebo mandľové lupienky

Postup :
Na plech, alebo na dosku si pokladáme bebe keksy( prípadne iné maslové sušienky ) - podľa toho koľko chceme koláčikov ( ja som pripravila 18 ks ).
Plnka 1: Podľa návodu uvaríme hustý puding z jedného litra mlieka, 3 pudingových práškov a 4 PL cukru. Necháme vychladnúť ( navrch uvareného pudingu dáme kúsok potravinárskej fólie , aby sa nám nevytvorila šupka ). V miske mixérom rozmiešame maslo, alebo heru a po častiach vmiešame vychladnutý puding ( plnku môžete vylepšiť pridaním trošky rumu ). Natrieme polovičkou pudingovej plnky, opäť poukladáme keksy, rozotrieme druhú polovičku pudingovej plnky a opäť navrstvíme keksy.
Plnka 2 : Vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačmi a vanilkovým cukrom a rozotrieme na keksy. Na vrch poukladáme poslednú vrstvu keksov a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :-) Takto nám vzniknú štyri vrstvy keksíkov, kľudne môžete ubrať a urobiť menej vrstiev. Koláčik necháme vychladiť minimálne na 4 hodiny, aby keksy zmäkli.

Na 18 kúskov tohto koláčika som použila 3 a 1/2 balíka bebe keksov, ale nahradiť ich môžete aj inými maslovými sušienkami, preto v rozpise uvádzam množstvo v gramoch. Podobne aj puding, ak máte radi čokoládový, jahodový, banánový, kľudne ho zameňte:-)

Dobrú chuť :-)))



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára