Jednoduchá a nenáročná knedľa bez mlieka a bez vajíčka. Je výborná a na chuti nič nestratí. Práve naopak :-)
Potrebujeme :
500 g múka polohrubá
350 ml vlažná voda
16 g čerstvé droždie
1 čajová lyžička cukor kryštál
1-2 čajové lyžičky soli
na potretie olej
Postup :
Do múky pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor a soľ. Vypracujte cesto, ktoré nechajte na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Vytvarujte do valčekov a necháme ešte 20 minút trochu oddýchnuť a podkysnúť. Veľký hrniec naplníme do polovice vodou. Pripravené cesto na knedle vložíme do vriacej vody, prikryjeme pokrývkou a varíme 20 minút. Počas varenia neodokrývame !!! Po 20 minútach vyberieme hotové knedle z vody, popicháme špajdľou a potrieme troškou oleja:-)
Ahoj Tinka, gratulujem ku krásnemu blogu, máš nádherné a lákavé receptíky! Vitaj a teším sa na ďalšie a nech sa ti naďalej dobre a krásne darí :-))
OdpovedaťOdstrániťMoc dekuji za tento jednoduchy recept, diky kteremu si muzu udelat vyborne knedliky i v Anglii!! Opravdu chutnaji jako ty nase ceske!! :-)
OdpovedaťOdstrániťMOžem sa opýtať či to nemá byt parit.. či naozaj varit vo vode .Ďakujem
OdpovedaťOdstrániťdobrý deň, recept je jednen a môžete ho pariť, alebo variť, je to na vás akú formu máte radšej , ja raz parím inokedy varím knedle. Tu som písala ako postupijem pri varení, pri parení je to možno ešte jednoduchšie, parák natrite olejom vložte do hrnca s troškou vody a prikryte, keď voda vrie vložte knedľu, zakryte a parte zakrytú 20 minút na minimálnom ohni. Počas parenia nesmieme hrniec odokryť!!!
Odstrániťinak by spľasla :-) držím palce
krásna knedľa, určite vyskúšam
OdpovedaťOdstrániťbudem rada, určite si recept obľúbite , toto cesto je výborné aj na prípravu parených buchiet- tie sa paria 9 minút, ozvite sa ako sa podarila, držím palce :-)))
OdstrániťUzasna knedla,inu ani nerobim.
OdpovedaťOdstrániť